Na to, že je můj blog denně bombardován servery spammerů, kteří zde zanechávají své prapodivné výplody v podobě akčních slev na viagru nebo extrémních možností zisků v kasínu, jsem si pomalu zvykl. Taky je dokážu efektivně eliminovat pomocí antispamové ochrany, která na Widlákovi běží. Na co jsem si však nezvykl, jsou živí spammeři. Zrovna včera mě jeden z nich navštívil…
Živí spammeři se rozdělují v podstatě na dvě kategorie. Buď jsou to chudí lidé ze zemí třetího světa, studenti s desítkami hodin času a nebo jenom ubozí majitelé zbytečných stráneček, kteří se snaží za cenu protizákonných praktik zviditelnit. V mém případě se jednalo o druhý případ.
Kolem 19 hodiny se mně na emailu objevilo 9 zpráv, o novém komentáři na Widlákovi, za sebou (screenshot). Už to samo o sobě je dost podivné a ještě podivnější bylo to, že všechny komentáře byly stejné, měli stejný obsah, ale pokaždé byly u jiného článku. Nicotný majitel stránek, které nikdo nenavštěvuje, zřejmě proto, že jsou špatné, si chtěl zlepšit návštěvnost parazitováním na pracně vybudovaném cizím blogu.

(prosím o nenavštívení tohoto webu, nestojí za nic, děkuji)
Publikování těchto sedmi komentářů zabralo našemu nicotnému spammerovi 5 minut. Mazání komentářů v administraci WordPressu mně zabralo přibližně 15 sekund z čehož 5 sekund byl loading stránky. Tomu říkám efektivní reklama
. Pane s přezdívkou Weras: to, že si registrujete indickou doménu a ve whois ponecháte data registrátora (Banán.cz) vůbec neznamená, že jste právně nepostižitelný a už vůbec to neznamená, že si můžete reklamu na váš web rozesílat po cizích diskuzích, když k tomu nemáte zjevný důvod… Varuji vás od podobných praktik nebo byste se jednoho dne mohl dočkat dopisu s červeným proužkem. Ono je to totiž protizákonné, víme?
Že by Radovan?
Opaquit: Hehe, to mě nenapadlo
ani bych se nedivil
Podle všech těch Whois údajů to tak vypadá, web patří myslím tomu jeho banánovskému spolumajiteli.
Ten Anonymizer.in si asi Radovan nechal původně nadevelopat pro ty svoje komentářové účely a pak si řekl, že by to mohl uvolnit pro všechny a udělat z toho dobrý byznys.
Opaquit: On myslím banán.cz nabízí za nějaký příplatek registraci domény na sebe, takže bych si tím nebyl tak jistý…
Podobná situace se mi stala také, a to vedu zatím jen blog, který má asi 10 návštěvníků denně. Nevím, jestli se to těmto živým spammerům vyplatí, když nakonec vždy budou smazáni…
Ho
Weras: -vno. Jo… to jses
za 1.) už to že má hosting u banánu o něčem vypovídá
za 2.) Nemyslím si, že esi dělá jen reklamu, tady jde i o zpětné odkazy:)
za 3.) Zpětné odkazy nebudujou jen nicotné stránky
dnes už existujou i služby pro komentování blogů (ale tak aby to nevypadalo jako spam)